Πουρές πατάτας με βούτυρο και φρέσκο γάλα ΑΓΝΟ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τοποθετώντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις πατάτες, ώστε να τις βράσουμε.

Αφού προσθέσουμε άφθονο κρύο νερό και σκεπάσουμε την κατσαρόλα, βάζουμε την κατσαρόλα σε φωτιά.

Μόλις το νερό φτάσει στο σημείο βρασμού, μαγειρεύουμε για 30 – 50 λεπτά.

(Ο χρόνος είναι ενδεικτικός, καθώς εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας που έχουμε επιλέξει. Για το λόγο αυτό καλό είναι να κάνουμε περιστασιακά το τεστ πιρουνιού: Αν το πιρούνι μπαίνει εύκολα, τότε οι πατάτες έχουν βράσει).

Αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα και αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε με ένα πιρούνι.

Προσαρμόζουμε τη γεύση του μείγματος προσθέτοντας όσο αλάτι επιθυμούμε και ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα πλήρες ΑΓΝΟ σε μια μικρή κατσαρόλα και βάζουμε τον πουρέ σε χαμηλή φωτιά.

Όταν το γάλα ζεσταθεί, το ρίχνουμε μέσα στον πουρέ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Τέλος κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτουμε βούτυρο ΑΓΝΟ και τυρί παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν.

Καλή μας όρεξη!

Συστατικά

1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα πλήρες ΑΓΝΟ (200γρ.)
30 γρ. βούτυρο ΑΓΝΟ
1/4 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο (40γρ.)
Λίγο ψιλό αλάτι
Ελάχιστο μοσχοκάρυδo

Ποσότητα:

4 – 5 Μερίδες

Σχετικές συνταγές