από το

Η εταιρεια μας

Τόσο ΑΓΝΗ, όσο και το όνομά της.

ΑΓΝΟ, όπως ποιότητα, μοναδική γεύση, απλότητα, αλήθεια, ανθρωπιά, γειτονιά, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

Δεν είναι το όνομα της εταιρείας που σε παραπέμπει στην αγνότητα.
Είναι οι αξίες της.

Τα προϊόντα μας;
Τα προϊόντα ΑΓΝΟ φτιάχνονται με σεβασμό στις παλιές συνταγές, αλλά ταυτόχρονα με τους πιο σύγχρονους ελέγχους που εξασφαλίζουν την πλούσια, αυθεντική γεύση και ποιότητα ΑΓΝΟ. Παράγονται μόνο από φρέσκο γάλα της Μακεδονικής γης, υποστηρίζοντας έμπρακτα την τοπική παραγωγή και οικονομία.

Εμείς;
Σεβόμαστε εσένα που μας εμπιστεύεσαι. Προσαρμόζουμε τις κινήσεις μας με βάση τις δικές σου ανάγκες, αλλά και της οικογένειάς σου. Επενδύουμε συνεχώς σε γνώση, ανάπτυξη και νέο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Το αποτέλεσμα;
Έχουμε συνδέσει άμεσα το όνομά μας με την αγνότητα.
Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

η ιστορια μασ

ΑΓΝΟΙ.. από την πρώτη μας ύλη

Ελευθερία, ανεμελιά, παιδιά που παίζουν, σπίτια με τις πόρτες ανοιχτές… Κάπως έτσι, μέσα από αυτές τις νοσταλγικές και αθώες εικόνες, «χτίστηκε» με τα χρόνια η ιστορία της ΑΓΝΟ.

Τα παντοπωλεία της γειτονιάς, ο γαλατάς και ο παγωτατζής του χθες. Τα περίπτερα, τα συνοικιακά μαγαζάκια και τα μεγάλα καταστήματα του σήμερα. Κι όμως, είναι σαν να μη πέρασε μια μέρα. Εδώ και πάνω από 70 χρόνια, τα προϊόντα μας φτιάχνονται από φρέσκο γάλα της Μακεδονικής γης, με σεβασμό στις παλιές συνταγές, στην παράδοση, στους ανθρώπους και στον τόπο μας.

Από το ξεκίνημα της ΑΓΝΟ το 1950 μέχρι την πρώτη εμφιάλωση παστεριωμένου γάλακτος στην Ελλάδα το 1955, και από την επέκταση της παραγωγής σε άλλα προϊόντα γάλακτος μέχρι την επιστροφή της ΑΓΝΟ στα τέλη του 2023, δεν έχει υπάρξει στιγμή που η φροντίδα και η αγάπη να μην είναι πρώτες προτεραιότητες.

Γιατί η ιστορία μας δεν είναι οι ημερομηνίες και τα επιτεύγματα. Η ιστορία μας είναι οι αναμνήσεις, ο τόπος, οι άνθρωποι.

 • Ίδρυση της ΑΓΝΟ ως Συνεταιριστική Βιομηχανία Γάλακτος της ΕΑΣΘ (Ένωση Αγελαδοτροφικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης)

 • Εμφιαλώνεται το πρώτο μπουκάλι
  παστεριωμένου γάλακτος από την ΑΓΝΟ

 • Η ΑΓΝΟ μπαίνει με τα προϊόντα
  της καθημερινά σε κάθε ελληνικό σπίτι

 • Ιστορική διαφήμιση για το φρέσκο γάλα ΑΓΝΟ, σε μια καμπάνια που αφήνει εποχή

 • Η ΑΓΝΟ μεταφέρεται σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
  Μπορεί πλέον να ισχυρίζεται με υπερηφάνεια «ΑΓΝΟ-το πιο φρέσκο γάλα!»

 • Η ΑΓΝΟ μετατρέπεται σε Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε.
  και εγκαθιστά νέας γενιάς, αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής γάλακτος

 • Τέλος εποχής
  Η ΑΓΝΟ παύει κάθε παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα

 • Νέα εποχή ΑΓΝΟ
  Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ αποκτά το εργοστάσιο στον Λαγκαδά και το ιστορικό σήμα της ΑΓΝΟ

 • Αναβίωση της ΑΓΝΟ με τοποθέτηση ολοκληρωμένης σειράς 21 γαλακτοκομικών προϊόντων στην αγορά

οι παραγωγοι μασ

Οι πιο ΑΓΝΟΙ άνθρωποι.

Στην καρδιά της ΑΓΝΟ, βρίσκονταν, βρίσκονται και για πάντα θα βρίσκονται οι άνθρωποί της.

Κάθε παραγωγός μας -γέννημα θρέμμα της Μακεδονικής γης, άνθρωπος της γειτονιάς- φροντίζει με μεράκι να μας «χαρίζει» τις πιο αγνές πρώτες ύλες, ώστε να φτάνουν τα προϊόντα ΑΓΝΟ στο τραπέζι μας. Είναι η ζεστασιά τους και το φιλότιμο στη δουλειά τους που έχουν ως αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σιγουριά, να αισθανόμαστε ότι μας προσφέρουν αυτό που θα επέλεγαν και οι ίδιοι για τους αγαπημένους τους.

Αυτή η αίσθηση της ασφάλειας, της οικειότητας και της απόλυτης εμπιστοσύνης είναι που μας δένει, που μας κάνει όλους μια μεγάλη οικογένεια.

Όπως παλιά…

But there are also arguments in favor of drinking coffee after a workout: caffeine accelerates the removal of lactic acid from the body, and it is known to be the cause of muscle pain after intense training.

 • Boosts metabolism
 • Gives energy
 • Makes you more active
 • Relieves fatigue

Everyone knows that coffee is an awakening drink. It gives energy, energizes, makes you be more active, what else is needed before the upcoming workout. But here you need to be aware of the effect of coffee on the human body during sports: is it useful or not. Let’s start with the benefits of drinking coffee before training.

τα βραβεια μασ

Lorem Ipsim

Therefore, a caffeinated drink is best consumed before exercise. And many athletes do just that. Indeed, there is such a term as “coffee addiction”, they talk about it like about nicotine, but of course it brings much less harm. If coffee is regularly loaded before training, then during the period of refusal of caffeine, a significant decrease in motivation and endurance during training can be observed.