Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα πλήρες ΑΓΝΟ σε μια κατσαρόλα.
Λιώνουμε χωριστά το βούτυρο ΑΓΝΟ σε χαμηλή φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να μην σχηματιστούν σβώλοι.
Στη συνέχεια, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσαφί χρώμα. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουμε αυτό που οι Γάλλοι αποκαλούν “Roux”.
Αρωματίζουμε το ζεστό γάλα με μοσχοκάρυδο και μια πρέζα αλάτι (αυτό μπορεί να γίνει στο τέλος, όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μπεσαμέλ).
Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο ζεστό γάλα στο “Roux” για να αραιώσει ο πάτος.
Μετά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ανακατεύοντας πολύ καλά.
Προς το τέλος μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει η μπεσαμέλ και να αρχίσει να βράζει.
Η σάλτσα μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη!
1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες ΑΓΝΟ
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ΑΓΝΟ (100 γρ.)
1 φλιτζάνι αλεύρι 00 % (100 γρ.)
1 πρέζα αλάτι ψιλό
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο για γεύση
Περίπου 1 μέτριο ταψί (π.χ. παστίτσιο)
5ο χλμ. Τρικάλων- Πύλης, Τ.Κ. 42100, Τρίκαλα
Τηλ. +30 24310 61222
[email protected]
Ελληνικά Γαλακτοκομεία – Α.Ε | αρ. Γ.Ε.ΜΗ 026530540000
Παρακαλώ εισάγετε διεύθυνση email