Λαχταριστά σοκολατένια cupcakes με βούτυρο και φρέσκο γάλα πλήρες ΑΓΝΟ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε κοσκινίζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι και το κακαό χωρίς ζάχαρη.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τη μαύρη σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων).

Αφήνουμε τη μαύρη σοκολάτα στην άκρη για να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο ΑΓΝΟ και τη ζάχαρη και ξεκινάμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας: το βούτυρο ΑΓΝΟ, τη ζάχαρη, το φρέσκο γάλα πλήρες ΑΓΝΟ, τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το κακάο.

Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη του cupcake.

Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά ψιλοκομμένα φουντούκια ή σταγόνες σοκολάτας στα cupcakes ώστε να τα κάνουμε ακόμα πιο γευστικά.

Τοποθετούμε λοιπόν τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ), και γεμιζουμε τις ειδικές φόρμες για μάφινς από τα 3/4 μέχρι πάνω.

Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.

* Για να δούμε ότι είναι έτοιμα τρυπάμε που και που με μια οδοντογλυφίδα, μέχρι να βγει καθαρή.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και τα cupcakes σοκολάτας μας είναι έτοιμα!

Συστατικά

120 γρ. βούτυρο ΑΓΝΟ (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 κτσ φρέσκο γάλα πλήρες ΑΓΝΟ
2 μέτρια αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι 00 (120 γρ.)
1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα (80γρ.)
120 γρ. ζάχαρη
3 κτσ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη (20 γρ.)
1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
6-7 φόρμες αλουμινίου για μάφινς

Ποσότητα:

5 – 6 μερίδες

Σχετικές συνταγές