Ξεκινάμε χτυπώντας καλά σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το φρέσκο γάλα πλήρες ΑΓΝΟ. Ύστερα προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μάραθο, τη φέτα και το ανθότυρο, ανακατεύοντας καλά το μείγμα.
Έπειτα, βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας.
Μοιράζουμε πάνω το μισό μείγμα από το μπολ, αφήνοντας ένα περιθώριο 4 εκατοστά από την άκρη γύρω-γύρω.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν.
Αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά το φύλλο να ροδίσει από κάτω και με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, βάζοντας άλλη 1 κουταλιά σούπας βούτυρο στο τηγάνι.
Όταν λιώσει αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Αμέσως, προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πάλι κλείνουμε περιμετρικά.
Μόλις ψηθεί από κάτω, γυρίζουμε την τυρόπιτα προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, για να ψηθεί και το τελευταίο φύλλο.
Τέλος, τη βγάζουμε και την κόβουμε όπως επιθυμούμε!
Καλή μας όρεξη!
3 φύλλα σφολιάτα
4 κτσ βούτυρο ΑΓΝΟ
3 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες ΑΓΝΟ
500 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο
6 αυγά
2 φύλλα μάραθο
2 φύλλα δυόσμο
6 – 8 Μερίδες
5ο χλμ. Τρικάλων- Πύλης, Τ.Κ. 42100, Τρίκαλα
Τηλ. +30 24310 61222
[email protected]
Ελληνικά Γαλακτοκομεία – Α.Ε | αρ. Γ.Ε.ΜΗ 026530540000
Παρακαλώ εισάγετε διεύθυνση email