Ξεκινάμε σπάζοντας τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ. Έπειτα, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το γάλα.
Κοσκινίζουμε το αλέυρι στο μπολ (Για να αποφύγουμε τους σβόλους μπορούμε να χτυπήσουμε δυνατά, ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι) και ανακατεύουμε το μείγμα.
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ανακατεύουμε ξανά το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μια κουτάλα μείγματος στο τηγάνι, αρκετή ποσότητα ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού (χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ξυλάκι κρέπας ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το μείγμα).
Μετά από περίπου 1 λεπτό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, όταν παρατηρήσουμε ότι έχει λίγο ροδίσει και έχουν κουλουριαστεί οι άκρες, θα γυρίσουμε την πρώτη κρέπα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
Τέλος, αφήνουμε και την άλλη πλευρά για περίπου 1 λεπτό και μεταφέρουμε την κρέπα σε πιάτο.
Καλή μας απόλαυση!
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα πλήρες ΑΓΝΟ (500 ml)
Λίγο βούτυρο ΑΓΝΟ για γεύση (για να λαδώσουμε το ταψί των κρεπών)
3 αυγά μέτρια
2 φλιτζάνια αλεύρι 00 (250 γρ.)
Περίπου 7 – 8 μεσαίες κρέπες.
5ο χλμ. Τρικάλων- Πύλης, Τ.Κ. 42100, Τρίκαλα
Τηλ. +30 24310 61222
[email protected]
Ελληνικά Γαλακτοκομεία – Α.Ε | αρ. Γ.Ε.ΜΗ 026530540000
Παρακαλώ εισάγετε διεύθυνση email