Sugar free κορμός σοκολάτας με στραγγιστό γιαούρτι 2%

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε τα φουντούκια σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά για να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Αφαιρούμε τα φουντούκια από τη φωτια. Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα φουντούκια και τη μαύρη σοκολάτα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ώστε να λιώσουν σε μπεν μαρί (σε μέτρια φωτιά).

Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.

Συνεχίζουμε τρίβοντας τα μπισκότα σε ένα μπολ, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια και το στραγγιστό γιαούρτι 2% ΑΓΝΟ.

Προχωράμε ρίχνοντας τη λιωμένη σοκολάτα και τη σκόνη κακάο, τα οποία ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγουμε συμπιέζοντάς το, ώστε να του δώσουμε ένα κυλινδρικό σχήμα.

Τυλίγουμε τον κορμό σοκολάτας σε πλαστική μεμβράνη, κλείνοντας προσεκτικά τις άκρες και αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για 3 ώρες ή παραπάνω στο ψυγείο.

Αφαιρούμε το περιτύλιγμα και πασπαλίζουμε τον κορμό με ζάχαρη άχνη για πλούσια γεύση.

Καλή μας απόλαυση!

Συστατικά

230 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ΑΓΝΟ
210 γρ. μπισκότα
200 γρ. μαύρη σοκολάτα (65%)
40 γρ. κακάο σε σκόνη
40 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
Λίγη ζάχαρη άχνη για γεύση

Ποσότητα:

3 – 4 Μερίδες

Σχετικές συνταγές