Αρχικά, βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα για να βράσει. Μόλις αλατίσουμε, βράζουμε τα ζυμαρικά και προχωράμε στην προετοιμασία της σάλτσας λεμονιού βουτύρου.
Ξεκινάμε την προετοιμασία, βάζοντας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο ΑΓΝΟ, το οποίο περιμένουμε να λιώσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να αλλάξει χρώμα το σκόρδο (προσέχοντας να μην καεί).
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και ανακατεύουμε..
Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα όπου τα μακαρόνια έχουν βράσει «al dente» (ακολουθώντας τις ώρες που αναγράφονται στην συσκευασία) και τα στραγγίζουμε κρατώντας ½ φλιτζάνι νερό.
Μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ½ φλιτζάνι βραστό νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία και κρεμώδης.
Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως με την επιθυμητή προσθήκη τυριού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
Καλή μας όρεξη!
320 γρ. σπαγγέτι
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κτσ βούτυρο ΑΓΝΟ (40 γρ.)
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1/2 κτγ κόκκινη πιπεριά
5 γρ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός
1 κτσ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι ψιλό
2 – 3 Μερίδες
5ο χλμ. Τρικάλων- Πύλης, Τ.Κ. 42100, Τρίκαλα
Τηλ. +30 24310 61222
[email protected]
Ελληνικά Γαλακτοκομεία – Α.Ε | αρ. Γ.Ε.ΜΗ 026530540000
Παρακαλώ εισάγετε διεύθυνση email