Ξεκινάμε να αφαιρούμε από το κοτόπουλο τυχόν χόνδρους και κόκκαλα.
Συνεχίζουμε, κόβοντας το κοτόπουλο σε κύβους ίσου μεγέθους.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.
Αφού αφαιρέσουμε το περιττό αλεύρι με ένα σουρωτήρι, ξεκινάμε τη διαδικασία ψησίματος.
Αρχικά, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια ρίχνουμε το κουκουνάρι για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για να καβουρδιστεί.
Όταν πλέον το κουκουνάρι ροδίσει, προσθέτουμε τις αλευρωμένες κοτομπουκιές.
Μετά, σοτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν και προσθέτουμε το νερό.
Στο μεταξύ παίρνουμε ένα μπολ για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τον κουρκουμά και το στραγγιστό γιαούρτι 2% ΑΓΝΟ ανακατεύοντάς τα καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα.
350 γρ. στήθος κοτόπουλου
1 στραγγιστό γιαούρτι 2% ΑΓΝΟ
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι (50 γρ.)
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ΟΟ (50 γρ.)
1/2 φλιτζάνι νερό (1 20 g)
1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
Λίγο ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλάτι
2-3 μερίδες
5ο χλμ. Τρικάλων- Πύλης, Τ.Κ. 42100, Τρίκαλα
Τηλ. +30 24310 61222
[email protected]
Ελληνικά Γαλακτοκομεία – Α.Ε | αρ. Γ.Ε.ΜΗ 026530540000
Παρακαλώ εισάγετε διεύθυνση email