Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι και τοποθετούμε τα κομμάτια σοκολάτας σε μπεν μαρί. Ανακατεύομε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Όταν η σοκολάτα λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο ΑΓΝΟ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το μπεν μαρί στην άκρη.
Ρίχνουμε τα αυγά μαζί με τον κρόκο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την βανίλια, και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Μετά ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας και πάλι καλά.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και την σκόνη κακάο και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρις ότου να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα μας είναι έτοιμο!
Παίρνουμε τώρα μερικές στρογγυλές φόρμες και βουτυρώνουμε το κάτω μέρος και τα πλαϊνά. (μπορούμε να πασπαλίσουμε τα πλαϊνά με καστανή ζάχαρη, σκόνη κακάο ή ζάχαρη άχνη).
Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στα 2/3 της φόρμας και στη συνέχεια ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° C για 13-15 λεπτά.
Όταν τελειώσει ο χρόνος και τα κέικ μας είναι ακόμα ζεστά, τα βγάζουμε και τα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, ενώ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε και να απολαύσουμε!
Καλή μας όρεξη!
80 γρ. βούτυρο ΑΓΝΟ
1 κρόκος αυγού
2 μέτρια αυγά
2 ½ κουταλιές της σούπας αλεύρι 00 (20 γρ.)
150 γρ. μαύρη σοκολάτα
1 κτσ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη (10 γρ.)
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη (90 γρ.)
1 βανίλια
3 – 4 μερίδες
5ο χλμ. Τρικάλων- Πύλης, Τ.Κ. 42100, Τρίκαλα
Τηλ. +30 24310 61222
[email protected]
Ελληνικά Γαλακτοκομεία – Α.Ε | αρ. Γ.Ε.ΜΗ 026530540000
Παρακαλώ εισάγετε διεύθυνση email