Lava cake με βούτυρο ΑΓΝΟ

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι και τοποθετούμε τα κομμάτια σοκολάτας σε μπεν μαρί. Ανακατεύομε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Όταν η σοκολάτα λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο ΑΓΝΟ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το μπεν μαρί στην άκρη.

Ρίχνουμε τα αυγά μαζί με τον κρόκο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την βανίλια, και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Μετά ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας και πάλι καλά.

Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και την σκόνη κακάο και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρις ότου να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα μας είναι έτοιμο!

Παίρνουμε τώρα μερικές στρογγυλές φόρμες και βουτυρώνουμε το κάτω μέρος και τα πλαϊνά. (μπορούμε να πασπαλίσουμε τα πλαϊνά με καστανή ζάχαρη, σκόνη κακάο ή ζάχαρη άχνη).

Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στα 2/3 της φόρμας και στη συνέχεια ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° C για 13-15 λεπτά.

Όταν τελειώσει ο χρόνος και τα κέικ μας είναι ακόμα ζεστά, τα βγάζουμε και τα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, ενώ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε και να απολαύσουμε!

Καλή μας όρεξη!

Συστατικά

80 γρ. βούτυρο ΑΓΝΟ
1 κρόκος αυγού
2 μέτρια αυγά
2 ½ κουταλιές της σούπας αλεύρι 00 (20 γρ.)
150 γρ. μαύρη σοκολάτα
1 κτσ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη (10 γρ.)
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη (90 γρ.)
1 βανίλια

Ποσότητα:

3 – 4 μερίδες

Σχετικές συνταγές