Ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και περιμένουμε να αφρατέψει, ώστε να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ παίρνουμε ζύμη, κάνουμε μπαλάκια και πλάθουμε το σχέδιο που θέλουμε.
Τέλος, τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200° C για 20-25 λεπτά, μέχρι δηλαδή να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
* Αν θέλουμε τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα βουτάμε μέσα στο μπολ με την άχνη.
Καλή μας απόλαυση!
250 γρ. βούτυρο ΑΓΝΟ
150 γρ. άχνη ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 φλιτζάνι καβουρδισμένα χοντροκομμένα αμύγδαλα
2 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1.200-1.500 γραμμάρια)
2 φακελάκια άχνη (για από πάνω)
35 – 40 κουραμπιέδες
5ο χλμ. Τρικάλων- Πύλης, Τ.Κ. 42100, Τρίκαλα
Τηλ. +30 24310 61222
[email protected]
Ελληνικά Γαλακτοκομεία – Α.Ε | αρ. Γ.Ε.ΜΗ 026530540000
Παρακαλώ εισάγετε διεύθυνση email