Fluffy pancakes με στραγγιστό γιαούρτι 2% ΑΓΝΟ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια, τους οποίους τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι 2% ΑΓΝΟ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με σύρμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, το σιρόπι αγαύης και το μπέικιν πάουντερ. Τα ανακατεύουμε τόσο καλά μέχρις ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφού τελειώσουμε με το ανακάτεμα, αλείφουμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να ζεσταθεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα μας και καλύπτουμε με ένα καπάκι μαγειρεύοντας για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Αναποδογυρίζουμε το pancake απαλά χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και τελειώνουμε το μαγείρεμα ψήνοντας το pancake μας και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά.

Τέλος, τοποθετούμε τo αφράτo pancake σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με άγρια μούρα, σιρόπι αγαύης και αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης ή ό,τι άλλο θέλουμε!

Καλή απόλαυση!

Συστατικά

4 κτσ στραγγιστό γιαούρτι 2% ΑΓΝΟ
4 ασπράδια αυγών (140 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης (50 γρ.)
4 κτγ μπέικιν πάουντερ (8 γρ.)
4 κτσ σιρόπι αγαύης
2 κτσ ηλιέλαιο

Για γαρνίρισμα θα χρειαστούμε:

– Σιρόπι αγαύης για γεύση
– Μούρα για γεύση
– Αλεσμένο φιστίκι Αιγίνης για γεύση

Ποσότητα:

3 – 4 μερίδες

Σχετικές συνταγές