Cookies Χριστουγεννιάτικα αστεράκια με βούτυρο ΑΓΝΟ

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το κρύο βούτυρο ΑΓΝΟ κομμένο σε κύβους σε ένα βαθύ μπολ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη.

Αφού αρωματίσουμε τη ζύμη μας με βανίλια και φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού, ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά τα υλικά.

Τώρα που έχουμε συγκεντρώσει όλα τα υλικά μαζί, ξεκινάμε να πλάθουμε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Αμέσως μετά αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη, την ανοίγουμε με ένα πλάστη και με ένα τσέρκι ή κουπ πάτ μπισκότων μπορούμε να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε στα μπισκότα μας.

Αφού τοποθετήσουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε λίγο ασπράδι αυγού στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.

Δεν ξεχνάμε, όσα υπολείμματα μείγματος έχουν απομείνει μπορούμε να τα ζυμώσουμε ξανά για να δημιουργήσουμε επιπλέον μπισκότα.

Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις ψηθούν βγάζουμε προσεκτικά τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα απολαύσουμε!

Συστατικά

250 γρ. βούτυρο ΑΓΝΟ
4 κρόκοι αυγών
3 φλιτζάνια αλεύρι τύπου 00 (350 γρ.)
2 κτσ μαγιά σε σκόνη για γλυκά (9 γρ.)
1 βανίλια σε σκόνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη (150 γρ.)
1 φλούδα πορτοκαλιού

Ποσότητα:

25 – 30 cookies

Σχετικές συνταγές