Για να ετοιμάσουμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς γλουτένη.
Ξεκινάμε ρίχνοντας το βούτυρο ΑΓΝΟ, την καστανή ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε επίσης ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα, το τριμμένο λεμόνι και ξύσμα πορτοκαλιού και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα μας τους 2 κρόκους αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
Μετά, προσθέτουμε το ρυζάλευρο και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας ξανά με το μίξερ χειρός μέχρι να απορροφηθούν καλά τα δύο αλεύρια.
Μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια και το συμπιέζουμε προσπαθώντας να σχηματίσουμε ένα καρβέλι, το οποίο θα τυλίξουμε σε πλαστική μεμβράνη.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει η κρούστα. Έπειτα την ξαναβγάζουμε από το ψυγείο, ώστε να την απλώσουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη μας, μέχρι να αποκτήσει πάχος 1 εκ.
Πλάθουμε τα μπισκότα μας χρησιμοποιώντας τα φορμάκια της επιλογής μας και τοποθετώντας τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 185°C για 12-15 λεπτά.
Όταν ροδίσουν καλά, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!
1/3 φλιτζάνι βούτυρο ΑΓΝΟ (90γρ.)
2 κρόκοι αυγών (30 γρ.)
1 μέτριο αυγό (55 γρ.)
1 φλιτζάνι ρυζάλευρο (175 γρ.)
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ (175 γρ.)
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (120 γρ.)
1 πρέζα ψιλό αλάτι
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
30 – 33 μπισκότα
5ο χλμ. Τρικάλων- Πύλης, Τ.Κ. 42100, Τρίκαλα
Τηλ. +30 24310 61222
[email protected]
Ελληνικά Γαλακτοκομεία – Α.Ε | αρ. Γ.Ε.ΜΗ 026530540000
Παρακαλώ εισάγετε διεύθυνση email